Laatste nieuws

  • De band Lapwing tijdens de Blues Experience avond in Paviljoen MeM!
  • Hola Hilda! Zonnig dansnieuws. In de zomermaand juni kun je op de dinsdagavonden Salsa Latin Solo dansen in de openlucht bij Paviljoen MeM in Buitenpost! Vanwege het succes van de afgelopen twee jaar gaan we weer heerlijk dansen op deze fantastische buitenlocatie waar de kippen en haan vrij lopen en soms ook mee willen doen metRead More »
  • In Duitsland, Engeland en in ons eigen land is zondag de internationale dag van de paardenbloem gevierd. En voor het eerst kon dat met elkaar buiten gebeuren. Initiatiefnemer Karst Meijer gaf uitleg en excursies in Buitenpost. Een excursie bij Buitenpost op de dag van de paardenbloem – Foto: Omrop Fryslân, Remco de Vries Volgend jaar isRead More »
  • Gisteren was de try-out van de muziekvoorstelling ‘Emily, onbekend voor de wereld’. De reacties waren lovend! De voorstelling over de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson (1830-1886). Leidraad in de voorstelling is haar leven gezien vanuit het gezichtspunt van haar zus Lavinia (Vinnie). Gerard Nijborg verdiepte zich de afgelopen jaren in de wereld van Emily Dickinson, haarRead More »
  • Op paasmaandag is door Willem Wâldpyk het Wâldpykpaad officieel geopend. Willem monteerde vakkundig het routeplaatje op de eerste paal van de route en daarna gingen de eerste Wâldpyken op pad!
  • Wanneer: zondag 24 april 2022Tijd: 10:30 uur Is er iets wat gewoner is dan een paardenbloem? Ja zeker, ongeveer alles! Want anders dan de meeste mensen denken, is de paardenbloem allesbehalve ‘gewoon’. De paardenbloem (wetenschappelijke naam: Taraxacum) is een magneet voor insecten. Er zijn meer dan honderd insectensoorten bekend die in relatie staan tot de paardenbloem. EnRead More »
  • Wanneer: maandag 18 april 2022Tijd: 14:00 uur Een Wâldpyk doet dingen “oars as oars” en is “grutsk op ‘e romte”. Het Wâldpykpaad Dwaal je wel eens in het voorjaar langs de schouwpaden in het bos van Egypte langs de grenssloot De Swadde? De sloot die de Gemeente Achtkarspelen scheidt van de Gemeente Noardeast-Fryslân! Vanaf het schouwpad langsRead More »
  • Wanneer: maandag 18 april 2022Tijd: 12:00 uur De kerngroep Stinzen-Foodwalk Buitenpost&Kollum, is al jarenlang bezig om de wandelmogelijkheden rond en in Buitenpost en Kollum te promoten. Dit jaar komen er een paar extra wandellussen bij. Aan de noordkant is de Stinzenroute vanaf het Bloemenparadyske uitgebreid met een verscheidendheid aan stinzenbollen. De route reikt nu tot in hetRead More »
  • zondag 10 juli 2022 15:00 uur
  • zaterdag 30 april 2022 20:30 uur