Zaterdag 26 oktober v.a. 14:00u – Bloeiende Bollen voor Bijen en Burgers in Buitenpost en Kollum

Hierbij de oproep aan vrijwilligers, jong en oud, om samen op zaterdag 26 oktober, vanaf 14.00uur, bollen te planten in de berm tussen Egypte 18 en de fietstunnel bij Egypte 16A te Buitenpost.

Lijkt het je leuk om aan deze klus mee te doen, laat het ons dan weten via mail: atsje@muzykpleats.nl of telefonisch/app: 0657565871.


Informatie:
Langs een wandelroute in Buitenpost worden 55.000 biologische, bijvriendelijke vroege bollen geplant. De zogenaamde ‘foodwalk’ is een initiatief van Stichting Wrâldfrucht uit Buitenpost.

Sneeuwklokjes, krokussen, narcissen, wilde tulpen, bosanemonen en wilde hyacinten zullen de route kleuren voor de bijen en hommels. In het vroege voorjaar is het voor deze eerste bijen, hommels en andere bestuivers erg lastig om voldoende voedsel te vinden. De planten die vroeg bloeien leveren stuifmeel en nectar voor deze insecten.

De stinzenroute die ontstaat zal vanaf half maart tot half april een lust voor het oog zijn voor de burgers. Begin april zal daarom een Foodwalk evenement worden georganiseerd.

Doelstelling is dat de route duurzaam is en dat de bollen zich kunnen vermeerderen. Het gemeentelijk groenbeheer, binnen en buiten de bebouwde kom, zal daar rekening mee houden. Burgers die op eigen initiatief de gemeente ondersteunen met groenbeheer door voor hun huizen openbaar groen te maaien worden verzocht dit niet te doen voor begin mei. Bollen krijgen dan de mogelijkheid tot afsterven, zodat ze volgend jaar weer terugkeren.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.